Steak Chimichurri
- Celková doba 23 min
- 15 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
45 g Nasekaná petrželka
45 g Nasekaný koriandr
7 cl Olivový olej
1 Cibule
3 Česnek
3 pl. Citrónová šťáva
3 pl. Červený vinný ocet
1 čl Sůl
1 čl Pepř
3 špet. Drcené chilli
600 g Hovězí oponka
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /4
Připravte si omáčku chimichurri. V mixéru umixujte petržel, koriandr, olivový olej, cibuli, česnek, citronovou šťávu, červený vinný ocet, sůl, pepř a drcené chilli. Omáčku nechte vychladit v lednici.
Fáze 2 /4
Maso osolte a opepřete. Dejte je do přístroje s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 3 /4
V polovině pečení otočte.
Fáze 4 /4
Maso nakrájejte na tenké plátky a ihned podávejte s omáčkou chimichurri.
