Pikantní květák
- Celková doba 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
600 g Květákové růžičky
1 Najemno nakrájená červená cibule
1 pl. Kari v prášku
1 čl Kmín
2 pl. Čerstvá petrželka
Sůl
Příslušenství
Parní koš
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /9
Nakrájejte petržel.
Fáze 3 /9
Květák dejte do napařovacího koše.
Fáze 4 /9
Do nádoby nalijte 250 ml vody. Napařovací koš dejte do nádoby.
Fáze 5 /9
Vařte na páře.
Fáze 6 /9
Vyjměte koš. Nádobu omyjte a osušte.
Fáze 7 /9
Přidejte olej, cibuli, kari a kmín. Osolte a za stálého míchání smažte 5 minut.
Fáze 8 /9
Přidejte růžičky květáku. Zamíchejte a smažte 5 minut.
Fáze 9 /9
Přidejte petrželku a podávejte horké nebo teplé.