BBQ květák a restovaná rýže s ananasem
- Celková doba 34 min
- 25 min
Příprava - 9 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
500 g Květák (asi půlka květáku)
1 čl Sušený česnek
100 g Grilovací omáčka
1 pl. Pálivá omáčka (volitelně)
120 g Červená paprika (asi 0,5)
2 strou. Česnek
100 g Cibule (1 malá)
250 g Dužina ananasu (asi třetina ananasu)
30 g Zelená cibulka (asi 2)
2 pl. Slunečnicový olej
100 g Mražený hrášek
2 pl. Sójová omáčka
500 g Uvařená rýže
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Očistěte květák a nakrájejte jej na kousky o velikosti sousta. Vařte je 5 minut ve vařící osolené vodě a poté nechte okapat. V míse zamíchejte se sušeným česnekem, barbecue omáčkou a podle chuti s pálivou omáčkou. Dejte stranou.
Fáze 2 /4
Červenou papriku nakrájejte na kostičky o velikosti 0,5 cm. Oloupejte a nasekejte česnek a cibuli na jemno. Ananas nakrájejte na kostičky. Zelenou cibulku na kolečka.
Fáze 3 /4
Olej, papriky, česnek a cibuli dejte do zapékací mísy. Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje přidejte rýži, hrášek, ananas na kostičky a promíchejte.
Fáze 4 /4
Současně dejte růžičky květáku na grilovací desku a grilujte 3 minuty. Růžičky otočte a přidejte sójovou omáčku s rýží. Zamíchejte a pečte další 3 minuty. Růžičky květáku znovu otočte. Do rýže přidejte kolečka cibulky, zamíchejte a pečte další 3 minuty. Ihned podávejte.