Skořicoví šneci z tvarohového těsta
- Celková doba 20 min
- 5 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
7 kusů
240 g Špaldová mouka
250 g Polotučný tvaroh
2 lžíce Kokosový olej
2 lžička Kypřící prášek
70 g Máslo
2 lžička Skořice
40 g Cukr
3 lžíce Oříškové máslo
10 g Máslo
3 lžíce Pistácie
Příprava
Fáze 1 /7
Všechny suroviny na těsto smíchejte, vypracujte a následně vyválejte na asi 1 cm vysoký plát.
Fáze 2 /7
Rozpusťte máslo a smíchejte ho s cukrem a skořicí. Náplň rozetřete na vyválené těsto.
Fáze 3 /7
Do obou nádob fritézy si připravte pečící papír. Těsto nakrájejte na proužky (cca 7 proužků), jednotlivé proužky smotejte do šneků a vyskládejte je do větší nádoby č.1. Šneky potřete rozpuštěným máslem.
Fáze 4 /7
Zapněte nádobu č.1. Nastavte program dezert na 15 min a 170 °C.
Fáze 5 /7
Do menší nádoby č.2 vložte nadrcené pistácie. Zapněte nádobu č.2. Nastavte program hranolky na 10 min a 180°C.
Fáze 6 /7
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 7 /7
Upečené šneky polijte rozpuštěným oříškovým máslem např. pistáciové a posypejte nadrcenými upraženými pistáciemi.
