Pstruh se šafránem a rozmarýnem
- Celková doba 1 hod.
- 30 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 cib. Fenykl
2 ston. Čerstvý rozmarýn
2 plátek Olej
2 hrud. Máslo nesolené
1 pl. Cukr
Sůl, pepř
4 plátek Pstruh o váze cca 150 g
20 cl Rybí vývar
10 cl Šlehačka
1 dávka Šafrán
Příslušenství
Hrnec/kastrol Pánev
Příprava
Fáze 1 /6
Fenykl omyjte a nakrájejte na jemné plátky. Stonky rozmarýnu rozkrájejte na 3 části.
Fáze 2 /6
Rozehřejte vysoký hrnec. Nalijte polovinu oleje. Přidejte máslo, cukr, fenykl a 1 snítku rozmarýnu.
Fáze 3 /6
Vařte, dokud fenykl nezměkne. Osolte a opepřete. Vypněte oheň. Přikryjte a dejte stranou.
Fáze 4 /6
Rozehřejte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Nalijte zbytek oleje a přidejte rozmarýn.
Fáze 5 /6
Filety pstruha (na straně s kůží, pokud nějaká je) vložte na pánev, nechte je dobře propéct a otočte je v polovině doby vaření. Jemně položte filety na připravený fenykl, aby zůstaly teplé.
Fáze 6 /6
Zalijte rybím vývarem, smetanou a šafránem. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Vyjměte rozmarýn a podávejte.