Rychlé zdravé bramborové chipsy
- Celková doba 28 min
- 8 minPříprava 
- 20 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
2 os.
- 500 g Brambory 
- Olivový olej 
- Sůl 
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky 1-2mm silné. Snažíme se o stejnou sílu všech plátků, aby se brambory rovnoměrně připékaly. Slabší se mohou připalovat a silnější mohou zůstat "gumové".
Fáze 3 /7
Nakrájené bramborové plátky propláchneme ve studené vodě a vysušíme.
Fáze 4 /7
V misce přidáme sůl, koření, olej a s bramborovými plátky pečlivě promícháme.
Fáze 5 /7
Připravené plátky dáme do košíku fritézy a zvolíme manuální nastavení - 18O°C, čas 20 minut.
Fáze 6 /7
Po 10 minutách plátky kontrolujeme a prohrneme/obrátíme.
Fáze 7 /7
Po 20 minutách jsou chipsy hotové. Podáváme samostatně jako chuťovku k pivu či televizi nebo jako přílohu k masu.
