Hovězí žebra marinovaná ve whisky a medu
- Celková doba 48 min
- 20 min
Příprava - 18 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (22)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0, tmavě šedá Duální horkovzdušná fritéza Tefal Dual Easy Fry XXL, 11 L, EY942AE0 Horkovzdušná fritéza s grilem Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L, EY876DE1, nerez Objevte celou řadu Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
1 kg Hovězí žebro
6 cl Sójová omáčka
6 cl Whisky
60 g Med
1 pl. Čerstvý zázvor
1 čl Bílý pepř
1 pl. Pražený sezamový olej
0.5 čl Mletá skořice
0.5 čl Muškátový oříšek
Příprava
Fáze 1 /8
Vložte hovězí žebro do velké skleněné nebo keramické misky a marinujte.
Fáze 2 /8
V nádobě prošlehejte sójovou omáčku s whisky, medem, zázvorem, bílým pepřem, sezamovým olejem, skořicí a muškátovým oříškem.
Fáze 3 /8
Nalijte marinádu na hovězí žebro a otočte, aby se dobře obalilo. Přikryjte a dejte na 4 hodiny do chladničky.
Fáze 4 /8
Sceďte šťávu z marinády a v malém hrnci ji na mírném ohni vařte, dokud nezhoustne.
Fáze 5 /8
Vyjměte hovězí žebro z lednice a nechte ho před vařením asi 30 minut odstát při pokojové teplotě.
Fáze 6 /8
Potřete hovězí žebro redukovanou marinádou.
Fáze 7 /8
Vložte hovězí žebro do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 8 /8
Vyjměte hovězí žebro a nechte ho 5 až 10 minut odpočinout přikryté alobalem.







