Hovězí žebra marinovaná ve whisky a medu
- Celková doba 48 min
- 20 min
Příprava - 18 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (21)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavě šedá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Objevte celou řadu Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
1 kg Hovězí žebro
6 cl Sójová omáčka
6 cl Whisky
60 g Med
1 pl. Čerstvý zázvor
1 čl Bílý pepř
1 pl. Pražený sezamový olej
0.5 čl Mletá skořice
0.5 čl Muškátový oříšek
Příprava
Fáze 1 /8
Vložte hovězí žebro do velké skleněné nebo keramické misky a marinujte.
Fáze 2 /8
V nádobě prošlehejte sójovou omáčku s whisky, medem, zázvorem, bílým pepřem, sezamovým olejem, skořicí a muškátovým oříškem.
Fáze 3 /8
Nalijte marinádu na hovězí žebro a otočte, aby se dobře obalilo. Přikryjte a dejte na 4 hodiny do chladničky.
Fáze 4 /8
Sceďte šťávu z marinády a v malém hrnci ji na mírném ohni vařte, dokud nezhoustne.
Fáze 5 /8
Vyjměte hovězí žebro z lednice a nechte ho před vařením asi 30 minut odstát při pokojové teplotě.
Fáze 6 /8
Potřete hovězí žebro redukovanou marinádou.
Fáze 7 /8
Vložte hovězí žebro do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 8 /8
Vyjměte hovězí žebro a nechte ho 5 až 10 minut odpočinout přikryté alobalem.