Polévka ze spamu a brambor (Spam Gamja Jjigae)
- Celková doba 1 hod. 10 min
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Přísady
4 os.
20 g Sušená konbu
1.2 l Voda
3 pl. Rybí omáčka
1 l Vývar
1 Spamová plechovka (340 g)
2 pl. Rostlinný olej
1 Červená cibule, jemně nakrájená
10 g Moučkový cukr
20 g Kukuřičná mouka
0.5 čl Chilli vločky
2 pl. Doenjang
2 pl. Gochujang
2 pl. Sójová omáčka
2 strou. Stroužky česneku, nakrájené
600 g Brambory, oloupané a nakrájené na 4 nebo 6 kusů (podle velikosti)
Příprava
Fáze 1 /7
Sušené konbu vložte do mísy mixéru a zalijte 1,2 litry vody a 3 lžícemi rybí omáčky.
Fáze 2 /7
Spusťte program.
Fáze 3 /7
Po uvaření nechte 10 minut louhovat a vývar přeceďte do velké nádoby, abyste odstranili konbu. Přidejte moučkový cukr, kukuřičnou mouku, chilli vločky, doenjang, gochujang, sójovou omáčku a nasekaný česnek. Míchejte, aby se všechny ingredience rozpustily.
Fáze 4 /7
Nalijte směs do mísy mixéru a přidejte nakrájené brambory.
Fáze 5 /7
Spusťte program.
Fáze 6 /7
Připravte náplň: plechovku Spamu nakrájejte na 2 cm kostky. Rozpalte pánev se 2 lžícemi rostlinného oleje a 5 minut smažte nakrájenou červenou cibuli. Přidejte kostky Spamu a vařte 3 minuty, pravidelně otáčejte dozlatova.
Fáze 7 /7
Polévku podávejte horkou s kostkami Spam. Pokud chcete, ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou.