Poke bowl s grilovaným tuňákem
- Celková doba 19 min
- 10 min
Příprava - 4 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavě šedá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Objevte celou řadu Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
3 pl. Rýžový ocet
Pepř
10 g Čerstvý zázvor
Pálivá omáčka
2 pl. Sezamový olej
6 cl Sójová omáčka
330 g Tuňákové steaky (cca 2 ks)
500 g Předvařená rýže na sushi
2 Malá avokáda
20 g Červená cibule
200 g Mango
80 g Sójové boby (edamame)
4 pl. Nasekaný čerstvý koriandr
1 pl. Černá a bílá sezamová semínka
Ředkvičky, okurka, červené zelí a mrkev
Příprava
Fáze 1 /4
V nádobě smíchejte suroviny na marinádu. Přidejte tuňákové steaky a jemně zamíchejte. Zakryjte a nechte 15 minut marinovat v chladničce.
Fáze 2 /4
Marinované tuňákové steaky dejte do přístroje s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 3 /4
Zkontrolujte dobu pečení a v případě potřeby ji prodlužte.
Fáze 4 /4
Grilované tuňákové steaky dejte na prkénko a nechte je 5 minut odpočívat. Poté je ostrým nožem nakrájejte na proužky. Předvařenou rýži na sushi rozdělte do 6 misek. Tuňáka na ně rovnoměrně rozdělte. Do každé misky naaranžujte kolem tuňáka avokádo, cibuli, mango a fazolky sójových bobů. Posypte sezamovými semínky, čerstvým koriandrem a proužky zeleniny. Dobrou chuť!