Plněná seitan pečeně - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Plněná seitan pečeně

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 14 hod. 15 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    1 hod. 15 min
  • Chlazení
    12 hod.

Přísady

12 os.

  • 600 g Hrubá mouka

  • 100 g Pohanková mouka

  • 1 čl Sůl

  • 1 čl Pepř

  • 1 čl Česneková krupice

  • 1 čl Cibulová krupice

  • 1 čl Uzená paprika

  • 1 čl Sušené bylinky

  • 35 cl Voda

  • 4 cl Olivový olej

  • 50 g Rajčatová pasta

  • 3 cl Jablečný ocet

  • 3 cl Sójová omáčka

  • 2 pl. Olivový olej

  • 2 Česnek

  • 1 Cibule

  • 1 ston. Celer

  • 450 g Knoflíkové houby

  • 4 pl. Voda

  • 50 g Vlašské ořechy

  • 2 pl. Petržel

  • Sůl a pepř

  • 2 pl. Olivový olej

  • 50 g Měkké máslo

  • 10 cl Bílé víno

  • 30 cl Zeleninový vývar

  • 3 pl. Olej z vlašských ořechů

Příprava

Fáze 1 /11

Tento recept je potřeba připravit večer předem a nechat přes noc odležet.

Fáze 2 /11

Na přípravu těsta: v míse smíchejte pšeničnou mouku, pohankovou mouku, sůl, pepř a koření. V jiné misce smíchejte vodu, olej, rajčatový protlak, ocet a sójovou omáčku.

  • 600g Hrubá mouka
  • 100g Pohanková mouka
  • 1čl Sůl
  • 1čl Pepř
  • 1čl Česneková krupice
  • 1čl Cibulová krupice
  • 1čl Uzená paprika
  • 1čl Sušené bylinky
  • 35cl Voda
  • 4cl Olivový olej
  • 50g Rajčatová pasta
  • 3cl Jablečný ocet
  • 3cl Sójová omáčka

Fáze 3 /11

Tekutiny nalijte do mouky a promíchejte, aby vzniklo těsto (jako těsto na chleba). Pro tuto přípravu můžete použít mixér. Během přípravy náplně uchovávejte těsto na chladném místě.

Fáze 4 /11

Pro přípravu nádivky rozehřejte kastrol s olivovým olejem. Přidejte česnek, cibuli a celer a poté stáhněte plamen. Nechte vařit 5 až 6 minut. Přidejte houby a dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a přikryté vařte 10 minut. Pokud houby nepustí vodu, můžete přidat ještě trochu vody.

  • 2pl. Olivový olej
  • 2 Česnek
  • 1 Cibule
  • 1ston. Celer
  • 450g Knoflíkové houby
  • 4pl. Voda

Fáze 5 /11

Když jsou houby uvařené, nalijte směs do mísy a přidejte vlašské ořechy a petrželku. Upravte koření.

  • 50g Vlašské ořechy
  • 2pl. Petržel
  • Sůl a pepř

Fáze 6 /11

Pro sestavení pečeně naplňte kastrol vodou a přiveďte k varu.

Fáze 7 /11

Seitanové těsto položte na pečící papír a vyválejte na obdélník silný asi 2 cm. Do středu položte nádivku ve tvaru klobásy, poté těsto srolujte (pomocí pečícího papíru), abyste nádivku zabalili a vytvořili pečínku. Tuto rolku ve tvaru klobásy pokrytou pečícím papírem zabalte do potravinářské fólie. Na koncích uvažte uzel a poté zavažte jako u pečeně, aby během vaření držel na místě a dodal pečeně.

Fáze 8 /11

Pečeni vložíme do kastrolu, přikryjte a nechte 40 minut vařit.

Fáze 9 /11

Když je pečeně uvařená, vyjměte ji a nechte vychladnout, než ji dáte přes noc do lednice.

Fáze 10 /11

Druhý den z výpeku odstraňte provázek, potravinářskou fólii a pečící papír. Rozehřejte kastrol s olejem a máslem. Když je máslo ořechové, pečeně osmahněte. Zalijte bílým vínem a zredukujte. Přidejte zeleninový vývar a vařte, dokud nezískáte omáčku. Pro dochucení zakončete olejem z vlašských ořechů.

  • 2pl. Olivový olej
  • 50g Měkké máslo
  • 10cl Bílé víno
  • 30cl Zeleninový vývar
  • 3pl. Olej z vlašských ořechů

Fáze 11 /11

Pečeně nakrájejte a ihned podávejte s perličkovou šťávou. Dobrou chuť!