Plněná seitan pečeně
- Celková doba 14 hod. 15 min
- 1 hod.
Příprava - 1 hod. 15 min
Vaření - 12 hod.
Chlazení
Přísady
12 os.
600 g Hrubá mouka
100 g Pohanková mouka
1 čl Sůl
1 čl Pepř
1 čl Česneková krupice
1 čl Cibulová krupice
1 čl Uzená paprika
1 čl Sušené bylinky
35 cl Voda
4 cl Olivový olej
50 g Rajčatová pasta
3 cl Jablečný ocet
3 cl Sójová omáčka
2 pl. Olivový olej
2 Česnek
1 Cibule
1 ston. Celer
450 g Knoflíkové houby
4 pl. Voda
50 g Vlašské ořechy
2 pl. Petržel
Sůl a pepř
2 pl. Olivový olej
50 g Měkké máslo
10 cl Bílé víno
30 cl Zeleninový vývar
3 pl. Olej z vlašských ořechů
Příprava
Fáze 1 /11
Tento recept je potřeba připravit večer předem a nechat přes noc odležet.
Fáze 2 /11
Na přípravu těsta: v míse smíchejte pšeničnou mouku, pohankovou mouku, sůl, pepř a koření. V jiné misce smíchejte vodu, olej, rajčatový protlak, ocet a sójovou omáčku.
Fáze 3 /11
Tekutiny nalijte do mouky a promíchejte, aby vzniklo těsto (jako těsto na chleba). Pro tuto přípravu můžete použít mixér. Během přípravy náplně uchovávejte těsto na chladném místě.
Fáze 4 /11
Pro přípravu nádivky rozehřejte kastrol s olivovým olejem. Přidejte česnek, cibuli a celer a poté stáhněte plamen. Nechte vařit 5 až 6 minut. Přidejte houby a dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a přikryté vařte 10 minut. Pokud houby nepustí vodu, můžete přidat ještě trochu vody.
Fáze 5 /11
Když jsou houby uvařené, nalijte směs do mísy a přidejte vlašské ořechy a petrželku. Upravte koření.
Fáze 6 /11
Pro sestavení pečeně naplňte kastrol vodou a přiveďte k varu.
Fáze 7 /11
Seitanové těsto položte na pečící papír a vyválejte na obdélník silný asi 2 cm. Do středu položte nádivku ve tvaru klobásy, poté těsto srolujte (pomocí pečícího papíru), abyste nádivku zabalili a vytvořili pečínku. Tuto rolku ve tvaru klobásy pokrytou pečícím papírem zabalte do potravinářské fólie. Na koncích uvažte uzel a poté zavažte jako u pečeně, aby během vaření držel na místě a dodal pečeně.
Fáze 8 /11
Pečeni vložíme do kastrolu, přikryjte a nechte 40 minut vařit.
Fáze 9 /11
Když je pečeně uvařená, vyjměte ji a nechte vychladnout, než ji dáte přes noc do lednice.
Fáze 10 /11
Druhý den z výpeku odstraňte provázek, potravinářskou fólii a pečící papír. Rozehřejte kastrol s olejem a máslem. Když je máslo ořechové, pečeně osmahněte. Zalijte bílým vínem a zredukujte. Přidejte zeleninový vývar a vařte, dokud nezískáte omáčku. Pro dochucení zakončete olejem z vlašských ořechů.
Fáze 11 /11
Pečeně nakrájejte a ihned podávejte s perličkovou šťávou. Dobrou chuť!
