Kaše z ovesného mléka a borůvek
- Celková doba 12 hod. 18 min
- 15 min
Příprava - 3 min
Vaření - 12 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
1 l Ovesné mléko
3 pl. Agávový sirup
1 čl Mletá skořice
160 g Ovesné vločky (drobné)
1 Banán
2 pl. Čerstvé borůvky
4 špet. Maková semínka
Příslušenství
Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /4
Tento recept vyžaduje 12 hodin odpočinku. Připravte si recept den před podáváním.
Fáze 2 /4
V hrnci zahřejte ovesné mléko, agávový sirup a skořici. Přidejte ovesné vločky a přiveďte k varu. Snižte plamen a za pravidelného míchání vařte asi 3 minuty. Upozornění: doba vaření se může lišit v závislosti na značce a velikosti použitých ovesných vloček, proto se řiďte pokyny na obalu.
Fáze 3 /4
Vložte do nádoby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Vložte na 12 hodin do lednice.
Fáze 4 /4
Oloupejte a nakrájejte banán. Studenou kaši podávejte v malých miskách. Na kaši rovnoměrně rozložte plátky banánů a poté borůvky. Posypte mákem. Dobrou chuť!