Nádivka v americkém stylu
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
2 pl. Olivový olej
20 g Máslo
2 ston. Celer
1 Cibule
3 strou. Česnek
20 cl Zeleninový vývar
250 g Suchý chléb
Sůl a pepř
1 pl. Petržel
Příprava
Fáze 1 /5
Předehřejte troubu na 180°C.
Fáze 2 /5
V kastrolu rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte na kostičky nakrájený celer, nakrájenou cibuli a česnek. Dochuťte solí. Vařte na středním plameni 5 minut, dokud nebude zelenina průsvitná. Zalijte zeleninovým vývarem a přikryjte. Nechte 10 minut vařit.
Fáze 3 /5
Když je náplň uvařená, přidejte kostky chleba a promíchejte, aby se vsákla šťáva z vaření ze zeleniny. V této fázi nemíchejte příliš dlouho.
Fáze 4 /5
Zapékací misku (bez pokličky) vložte do trouby a nechte 20 minut zapéct a obarvit.
Fáze 5 /5
Navrch posypte nasekanou petrželkou a ihned podávejte. Vaše nádivka by měla být na povrchu křupavá a uvnitř se rozpouštět.