Mexická kuřecí omáčka (Pipian)
- Celková doba 1 hod. 16 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 1 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Přísady
4 os.
2 Ancho chilli papričky
1 ks Kukuřičná tortilla
600 g Kuřecí prsa
400 g Vařená rýže
60 g Dýňová semínka
20 g Sezamová semínka
3 cl Olivový olej
1 Cibule
3 strou. Česnek
0.5 čl Mletý černý pepř
1 čl Chilli prášek
1 čl Mletá skořice
1 čl Sušený tymián
1 čl Mletý hřebíček
1 pl. Hnědý cukr
1 čl Hořký kakaový prášek
30 g Rajčatový protlak
400 g Rajčata
40 cl Kuřecí vývar
Sůl
Příprava
Fáze 1 /3
Všechny ingredience kromě kuřete, tortilly a rýže vložte do mísy mixéru. Uzavřete víko a rozmixujte.
Fáze 2 /3
V rozpálené pánvi s trochou oleje opečte kuře několik minut, poté přidejte omáčku a na velmi nízké teplotě duste 1 hodinu, dokud není maso měkké a voňavé.
Fáze 3 /3
Podávejte s rýží a ozdobte dýňovými semínky.