Kuřecí miska Tandoori
- Celková doba 2 hod. 58 min
- 25 min
Příprava - 33 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
20 g Čerstvý koriandr
15 g Čerstvá máta
3 pl. Olivový olej
1 strou. Česnek
1 Limetka (šťáva)
1 čl Mletý kmín
1 čl Hrubá sůl
1 hrnec Řecký jogurt
1 pl. Kari
2 čl Paprika
1 čl Garam masala
1 čl Mletý koriandr
1 čl Kurkuma
1 pl. Rajčatový protlak
1 Limetka (šťáva)
1 pl. Čerstvý zázvor
2 Česnek
2 pl. Hrubá sůl
700 g Kuřecí prsa
20 cm Bambusový špíz
0.5 Červená cibule
2 pl. Olivový olej
1 čl Semena kmínu
1 čl Kurkuma
150 g Basmati rýže
60 cl Voda
1 čl Sůl
Příprava
Fáze 1 /5
Příprava omáčky: vložte všechny ingredience do kuchyňského robotu. Míchejte, dokud nejsou všechny ingredience jemně nasekané. Dejte stranou do misky.
Fáze 2 /5
Připravte si marinádu: v míse smíchejte do hladka jogurt a ostatní ingredience a všechny ingredience rovnoměrně rozložte. Kuře nakrájené na 3 cm kostky promíchejte s marinádou a přikryjte. Nechte kuře marinovat alespoň 2 hodiny nebo přes noc.
Fáze 3 /5
Na každou špejli navlékněte 4 kusy kuřete a dejte stranou. Před opékáním ingrediencí rozpalte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Pánev lehce naolejujte a kebab grilujte 3 až 4 minuty z každé strany, mezi každým otočením pánev přikryjte. Před podáváním udržujte v teple.
Fáze 4 /5
Příprava rýže s kmínem a kurkumou: pánev zahřejte na střední teplotu a před opékáním ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená. Přidejte cibuli a vařte 3 až 4 minuty, dokud nezměkne. Přidejte kmín a kurkumu a vařte 1 minutu. Přidejte rýži a míchejte koření, dokud nejsou všechna zrnka obalená. Přidejte vodu a sůl a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a nechte 15 minut vařit. Odstraňte rýži z plotny a nechte přikryté dalších 10 minut. Rýži odstopkujte vidličkou.
Fáze 5 /5
Rýži podávejte se špízy a přelité lžicí omáčkou.