Královská kreveta a těstoviny linguine s mozzarellou burrata
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
10 Královské krevety
30 g Nízkotučná smetana
400 g Těstoviny linguine
Olivový olej
1 kopeček Sýr burrata (200 g)
0.5 sva. Bazalka
Sůl, pepř
6 Královské krevety
2 Šalotky
1 Cibule
2 vět. Celer
3 strou. Česnek
80 g Rajčatová pasta
2 pl. Koňak
10 Kuličky pepře
1 Kostky ledu
Olivový olej
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si krevetový bisque. Oloupejte všechny krevety kromě 4, hlavy a ocasy ponechte. Dejte všechny skořápky a hlavy stranou pro polévku bisque.
Fáze 2 /8
Česnek oloupejte, cibuli a šalotku nakrájejte i se slupkou na poloviny a vše orestujte na pánvi bez oleje a másla.
Fáze 3 /8
Zahřejte velkou pánev na vysokou teplotu a před restováním ingrediencí vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená. Skořápky a hlavy osmahněte v oleji a co nejvíce je nalámejte vařečkou. Přidejte osmahlou cibuli a šalotku, celer, česnek a kuličky pepře. Nechejte orestovat a poté flambujte koňakem, plameny nechejte, ať samy pohasnou. Přidejte kostky ledu.
Fáze 4 /8
Promíchejte a seškrábněte dno pánve stěrkou, aby se uvolnila šťáva z vaření. Zalijte vodou. Přidejte rajčatovou pastu, přikryjte a vařte na mírném ohni 40 minut.
Fáze 5 /8
Sceďte bisque přes sítko, cedník nebo jemné sítko. Nalijte do velké pánve s vysokým okrajem a nechejte mírně zredukovat.
Fáze 6 /8
Připravte si těstoviny. Vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu a dochuťte solí. Přidejte těstoviny a vařte polovinu doby uvedené na obalu.
Fáze 7 /8
Současně rozehřejte nepřilnavou pánev s kapkou olivového oleje. Krevety lehce osolte a opepřete a poté je zprudka opečte při vysoké teplotě. Jednou je bez míchání obraťte, aby z nich nevytekla šťáva. 4 celé krevety dejte stranou. Zbývající krevety nakrájejte na 2 nebo 3 kusy.
Fáze 8 /8
Pánev deglazujte naběračkou bisque. Do zredukovaného bisque přidejte těstoviny. Přidejte kousky krevet. Nahoru položte celé krevety. Posypte nasekanou bazalkou a kousky burraty.