Křupavé smažené cukety
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
200 g Středně velké cukety
25 g Hladká mouka
1 Vejce
1 pl. Olivový olej
1 špet. Sůl
50 g Strouhanka
Příprava
Fáze 1 /7
Cukety omyjte a nakrájejte na plátky silné asi 5 mm.
Fáze 2 /7
Připravte si tři talíře na trojobal: do prvního dejte mouku, do druhého rozšlehaná vejce a do třetího strouhanku. Mouku a strouhanku osolte a opepřete. Plátky obalte v mouce, pak namočte ve vejcích a nakonec obalte strouhankou, aby byl každý plátek dobře obalený. Obalené cuketové plátky můžete lehce postříkat olejem, aby byly křupavější.
Fáze 3 /7
Dejte plátky cukety do přístroje s mřížkou, aniž byste je pokládali na sebe.
Fáze 4 /7
Začněte péci.
Fáze 5 /7
Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny plátky cukety. Během pečení nádobou jednou nebo dvakrát zatřeste, aby se cuketové plátky pekly rovnoměrně.
Fáze 6 /7
Jakmile jsou cuketové plátky dozlatova a křupavé, opatrně je sundejte z mřížky a ještě horké podávejte.
Fáze 7 /7
Podávejte s omáčkami: kečupem, rajčatovou omáčkou nebo pažitkovou omáčkou.
