Dušené telecí po italsku
- Celková doba 11 hod. 35 min
- 20 min
Příprava - 11 hod. 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
500 g Dušené telecí maso
2 pl. Olivový olej
1 Cibule
2 Česnek
1 kostka Mrkev
1 vět. Celer
50 g Rajčatový protlak
8 sní. Tymián
2 Bobkový list
15 cl Bílé víno
2 pl. Kukuřičná mouka
21 cl Voda
100 g Hrách
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /9
Mrkev a celer nakrájejte na kostičky.
Fáze 3 /9
Kousky telecího masa 5 minut restujte na polovině oleje. Dejte stranou.
Fáze 4 /9
Do nádoby nalijte zbytek oleje.
Fáze 5 /9
Přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer. Dochuťte solí a pepřem. Restujte 2 minuty. Přidejte rajčatový protlak, tymián a bobkový list.
Fáze 6 /9
Přidejte víno a kukuřičnou kaši (kukuřičná mouka smíchaná s vodou).
Fáze 7 /9
Telecí maso dejte zpět a za stálého míchání ho 5 minut vařte. Přidejte hrášek.
Fáze 8 /9
Vařte při nízké teplotě.
Fáze 9 /9
Podávejte teplé.