Hovězí steak se salátem s gorgonzolou, granátovým jablkem a hořčičným dresingem
- Celková doba 45 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Přísady
2 os.
Hovězí pupek
Pepř
Olivový olej
0.5 lžička Hrubozrnná hořčice
0.5 lžička Dijon hořčice
1 lžíce Javorový sirup
2 lžíce Olivový olej
Sůl
Pepř
0.125 lžička Sušené oregano
Granátové jablko
Pekanové ořechy
Cherry rajčata
Salát Lollo Biondo
Gorgonzola
Příprava
Fáze 1 /9
Steak vyjmeme z lednice a necháme ho odpočívat v pokojové teplotě.
Fáze 2 /9
Všechny suroviny na zálivku pečlivě promícháme v misce s nálevkou.
Fáze 3 /9
Listový salát omyjeme a necháme ho okapat. Z granátového jablka získáme zrníčka. Rajčátka přepůlíme.
Fáze 4 /9
Tefal OptiGrill necháme nahřát, zvolíme režim ČERVENÉ MASO.
Fáze 5 /9
Steak očistíme od případných blán, nakapeme na něj olej a v dlaních ho promasírujeme. Ze všech stran ho osolíme a opepříme.
Fáze 6 /9
Steak vložíme na gril a propečeme dle svých preferencí. Propečenost sledujeme pomocí automatického ukazatele.
Fáze 7 /9
Steak vyjmeme z grilu na prkénko a necháme pár minut odpočívat, než do něj zakrojíme.
Fáze 8 /9
Steak nakrájíme na tenké plátky.
Fáze 9 /9
Do talíře navrstvíme salát, rajčátka, gorgonzolu, granátové jablko, pekany, přidáme maso a vše zalijeme zálivkou.