Horchata de arroz (domácí zeleninový rýžový nápoj)
- Celková doba 3 hod. 18 min
- 15 min
Příprava - 3 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Přísady
6 os.
1 l Voda
180 g Rýže Arborio
1 pl. Moučkový cukr
50 cl Rostlinný sójový nápoj
50 g Ledové kostky
1 čl Skořice
2 pl. Moučkový cukr
Příprava
Fáze 1 /4
Nalijte vodu, rýži a cukr do misky. Nechte 2 hodiny odstát.
Fáze 2 /4
Rýži sceďte pomocí cedníku a nalijte ji do džbánu mixéru s mlékem. Zavřete víko a mixujte při střední rychlosti 2 minuty.
Fáze 3 /4
Tekutinu přeceďte přes sítko do nádoby mixéru a přidejte kostky ledu, skořici a cukr. Zavřete víko a mixujte na střední rychlost po dobu 1 minuty.
Fáze 4 /4
Naplňte si sklenice. Lehce posypte skořicí a ihned podávejte.