Holandská omáčka - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Holandská omáčka

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 15 min
  • Příprava
    5 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 4 Žloutek

  • 4 pl. Voda

  • 200 g Máslo přepuštěné

  • 0.5 Citronová šťáva

  • Sůl, pepř

Příprava

Fáze 1 /5

V hrnci šlehejte žloutky s vodou (nekovovou metličkou) do pěny. Přidejte trochu soli.

  • 4 Žloutek
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /5

Hrnec postavte na velmi nízký plamen, aby se směs zahřívala za stálého míchání.

Fáze 3 /5

Když žloutky začnou houstnout, sejměte hrnec z plotny a postupně vmíchejte přepuštěné máslo (jako u majonézu).

  • 200g Máslo přepuštěné

Fáze 4 /5

Po vmíchání veškerého másla přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem dle chuti.

  • 0.5 Citronová šťáva
  • Sůl, pepř

Fáze 5 /5

Ihned podávejte jako přílohu k dušeným rybím filetům.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
6 min

Jednoduchá holandská omáčka

ratings.NaN

Holandská omáčka - recept Hrnce a pánve | Tefal
Jednoduchá holandská omáčka
Tefal
Tefal
30 min

Míchaná vejce ve stylu Benedikt s jemnou holandskou omáčkou

ratings.NaN

Holandská omáčka - recept Hrnce a pánve | Tefal
Míchaná vejce ve stylu Benedikt s jemnou holandskou omáčkou