Holandská omáčka
- Celková doba 15 min
- 5 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Žloutek
4 pl. Voda
200 g Máslo přepuštěné
0.5 Citronová šťáva
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /5
V hrnci šlehejte žloutky s vodou (nekovovou metličkou) do pěny. Přidejte trochu soli.
Fáze 2 /5
Hrnec postavte na velmi nízký plamen, aby se směs zahřívala za stálého míchání.
Fáze 3 /5
Když žloutky začnou houstnout, sejměte hrnec z plotny a postupně vmíchejte přepuštěné máslo (jako u majonézu).
Fáze 4 /5
Po vmíchání veškerého másla přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
Fáze 5 /5
Ihned podávejte jako přílohu k dušeným rybím filetům.