Míchaná vejce ve stylu Benedikt s jemnou holandskou omáčkou
- Celková doba 30 min
- 20 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 plá. Slanina
5 Žloutek
1.5 čl Citronová šťáva
1.5 čl Citronová kůra
1.5 čl Dijonská hořčice
Sůl, pepř
2 pl. Bílé víno nebo voda
150 g Nízkotučný řecký jogurt
4 Vejce
2 Anglické muffiny
Čerstvá pažitka
Příslušenství
Rendlík Pánev
Příprava
Fáze 1 /11
Rozehřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až se Thermal-Signal zcela zbarví do červena. Slaninu opečte na střední teplotu a občas ji otočte. Když je slanina křupavá, vyjměte ji z pánve a dejte stranou.
Fáze 2 /11
Ohřejte vodu v kastrolu. Musí být horká, ale nesmí vařit.
Fáze 3 /11
Vlijte žloutky do misky odolné vůči teplu. Jemně je šlehejte.
Fáze 4 /11
Přidejte citronovou šťávu, citronovou kůru, dijonskou hořčici, sůl, pepř a bílé víno. Šlehejte, aby se všechny ingredience spojily.
Fáze 5 /11
Misku položte nad horkou vodu. Neustále šlehejte, dokud omáčka nezhoustne a nebude odkapávat z metly v pruzích.
Fáze 6 /11
Při šlehání směsi postupně přidávejte řecký jogurt po lžících.
Fáze 7 /11
Sejměte misku z kastrolu.
Fáze 8 /11
Rozpalte pánev na střední teplotu a počkejte, až se Thermal-Signal zcela zbarví do červena. Vejce rozklepejte do misky. Vejce šlehejte, dokud nejsou lehká a nadýchaná.
Fáze 9 /11
Vlijte vejce na pánev a jemně míchejte, dokud nezmizí všechna tekutina.
Fáze 10 /11
Anglické muffiny překrojte na poloviny a opečte je.
Fáze 11 /11
Na každou polovinu muffinu položte plátek slaniny. Přidejte míchaná vejce, přelijte holandskou omáčkou a posypte jemně nasekanou pažitkou.