Feta chléb smažený v pánvi
- Celková doba 1 hod. 50 min
- 15 min
Příprava - 5 min
Vaření - 1 hod. 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
150 g Teplá voda
1 sáček Sušené pekařské droždí (cca 4 g)
0.5 čl Cukr
0.5 čl Sůl
250 g Pšeničná mouka
1 pl. Olivový olej
150 g Řecký sýr feta
1 pl. Sušené oregáno
Příprava
Fáze 1 /6
V malé misce smíchejte teplou vodu, cukr a pekařské droždí. Ujistěte se, že voda není příliš horká, aby nedošlo k deaktivaci droždí.
Fáze 2 /6
Smíchejte mouku a sůl ve velké míse. Přidejte zkvašenou směs a olivový olej. Těsto hněťte, dokud nebude hladké a pružné, asi 5 až 10 minut. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Fáze 3 /6
Vykynuté těsto rozdělte na šest stejně velkých kousků a pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku velmi zlehka rozválejte každý kousek těsta do tvaru malého kulatého bochníku. Každý bochník posypte rozdrobenou fetou a oreganem a poté pevně uzavřete. Válečkem opět lehce vyválejte.
Fáze 4 /6
Pánev o průměru 28 cm rozehřejte na středním ohni a potřete trochou olivového oleje. Před opékáním počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Naplněné bochníky vložte na rozpálenou pánev a nechte mezi nimi mezeru, aby se nepřilepily. V případě potřeby opakujte.
Fáze 5 /6
Chleba opékejte asi 2 minuty z každé strany, nebo dokud nezezlátne a sýr uvnitř se nerozpustí. V polovině pečení bochníky opatrně otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
Fáze 6 /6
Jakmile jsou všechny bochníky upečené a zlatavé, vyjměte je a před podáváním nechte na mřížce mírně vychladnout.