Feta chléb smažený v pánvi - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Feta chléb smažený v pánvi

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 50 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    5 min
  • Chlazení
    1 hod. 30 min

Přísady

4 os.

  • 150 g Teplá voda

  • 1 sáček Sušené pekařské droždí (cca 4 g)

  • 0.5 čl Cukr

  • 0.5 čl Sůl

  • 250 g Pšeničná mouka

  • 1 pl. Olivový olej

  • 150 g Řecký sýr feta

  • 1 pl. Sušené oregáno

Příprava

Fáze 1 /6

V malé misce smíchejte teplou vodu, cukr a pekařské droždí. Ujistěte se, že voda není příliš horká, aby nedošlo k deaktivaci droždí.

  • 150g Teplá voda
  • 1sáček Sušené pekařské droždí (cca 4 g)
  • 0.5čl Cukr

Fáze 2 /6

Smíchejte mouku a sůl ve velké míse. Přidejte zkvašenou směs a olivový olej. Těsto hněťte, dokud nebude hladké a pružné, asi 5 až 10 minut. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  • 150g Teplá voda
  • 1sáček Sušené pekařské droždí (cca 4 g)
  • 0.5čl Cukr
  • 0.5čl Sůl
  • 250g Pšeničná mouka
  • 1pl. Olivový olej

Fáze 3 /6

Vykynuté těsto rozdělte na šest stejně velkých kousků a pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku velmi zlehka rozválejte každý kousek těsta do tvaru malého kulatého bochníku. Každý bochník posypte rozdrobenou fetou a oreganem a poté pevně uzavřete. Válečkem opět lehce vyválejte.

  • 150g Řecký sýr feta
  • 1pl. Sušené oregáno

Fáze 4 /6

Pánev o průměru 28 cm rozehřejte na středním ohni a potřete trochou olivového oleje. Před opékáním počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Naplněné bochníky vložte na rozpálenou pánev a nechte mezi nimi mezeru, aby se nepřilepily. V případě potřeby opakujte.

  • 1pl. Olivový olej

Fáze 5 /6

Chleba opékejte asi 2 minuty z každé strany, nebo dokud nezezlátne a sýr uvnitř se nerozpustí. V polovině pečení bochníky opatrně otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení.

  • 150g Teplá voda
  • 1sáček Sušené pekařské droždí (cca 4 g)
  • 0.5čl Cukr
  • 0.5čl Sůl
  • 250g Pšeničná mouka
  • 1pl. Olivový olej
  • 150g Řecký sýr feta

Fáze 6 /6

Jakmile jsou všechny bochníky upečené a zlatavé, vyjměte je a před podáváním nechte na mřížce mírně vychladnout.

  • 150g Teplá voda
  • 1sáček Sušené pekařské droždí (cca 4 g)
  • 0.5čl Cukr
  • 0.5čl Sůl
  • 250g Pšeničná mouka
  • 1pl. Olivový olej
  • 150g Řecký sýr feta
  • 1pl. Sušené oregáno

Podobné recepty

Tefal
Tefal
1 hod. 52 min

Feta chléb smažený v pánvi

ratings.NaN

Feta chléb smažený v pánvi - recept Hrnce a pánve | Tefal
Feta chléb smažený v pánvi
Tefal
Tefal
1 hod. 57 min

Feta chléb smažený v pánvi

ratings.NaN

Feta chléb smažený v pánvi - recept Hrnce a pánve | Tefal
Feta chléb smažený v pánvi
Tefal
Tefal
59 min

Smažený chleba s vepřovým masem

ratings.NaN

Feta chléb smažený v pánvi - recept Hrnce a pánve | Tefal
Smažený chleba s vepřovým masem
Tefal
Tefal
30 min

Treska v sezamové krustě s pánví fazolí

ratings.NaN

Feta chléb smažený v pánvi - recept Hrnce a pánve | Tefal
Treska v sezamové krustě s pánví fazolí
Tefal
Tefal
35 min

Pita chléb s grilovanou klobásou a paprikami

ratings.NaN

Feta chléb smažený v pánvi - recept Hrnce a pánve | Tefal
Pita chléb s grilovanou klobásou a paprikami