Dušená čočka s rajčaty a tymiánem
- Celková doba 1 hod. 7 min
- 20 min
Příprava - 47 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 cl Olivový olej
1 Nasekaná cibule
2 strou. Nasekaný česnek
1 pl. Uzená paprika
8 vět. Čerstvý tymián
4 list Bobkové listy
400 g Sušená čočka, opláchnutá (zelená nebo hnědá)
2 Mrkve nakrájené na kostky (2 cm)
2 l Voda nebo zeleninový bujón
1 l Drcená rajčata
3 pl. Rajčatový protlak
Vinný ocet nebo jablečný ocet
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Rozehřejte velký kastrol na střední teplotu s olivovým olejem. Počkejte, až se indikátor Thermo-signal úplně zbarví do červena, než přidáte ingredience. Přidejte nasekanou cibuli a orestujte po dobu 2 minut.
Fáze 2 /7
Přidejte česnek, uzenou papriku, čerstvý tymián, bobkové listy a dobře promíchejte.
Fáze 3 /7
Přidejte sušenou čočku (dobře opláchnutou) a mrkev. Čočka má tu výhodu, že nevyžaduje namáčení a vaří se poměrně rychle.
Fáze 4 /7
Přidejte vodu nebo zeleninový bujón. Přidejte drcená rajčata a rajčatový protlak. Sůl, pepř a promíchejte.
Fáze 5 /7
Přiveďte k varu bez pokličky. Jakmile začne vařit, snižte teplotu, přikryjte a nechte vařit do změknutí čočky a mrkve. Přibližně 45 minut pro zelenou a hnědou čočku. Občas promíchejte.
Fáze 6 /7
Na konci vaření upravte dochucení (sůl a pepř) a přidejte vinný ocet nebo jablečný ocet.
Fáze 7 /7
Užijte si svou lahodnou čočkovou polévku!
