Barevná velikonoční vajíčka
- Celková doba 45 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
2 os.
2 Vejce
Červené potravinářské barvivo
Bílý ocet
Příprava
Fáze 1 /6
Opatrně vložte vejce do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 2 /6
Vejce vyjměte lžící a vložte do nádoby s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření.
Fáze 3 /6
Připravte barvicí roztok. V dostatečně velké nádobě na ponoření vajec smíchejte horkou vodu, několik lžic bílého octa a potravinářské barvivo. Ocet pomůže zafixovat barvu na skořápce vajec.
Fáze 4 /6
Vložte vejce do červeného roztoku. Ujistěte se, že jsou zcela ponořeny. Doba potřebná k získání požadované barvy se může lišit, ale obecně se doporučuje nechat je máčet alespoň 10 minut pro sytou barvu. Čím déle vajíčka zůstávají v barvivu, tím je barva intenzivnější.
Fáze 5 /6
Jakmile vejce dosáhnou požadovaného odstínu červené, opatrně je vyjměte a položte na mřížku nebo papírovou utěrku. Vyvarujte se jejich tření nebo otírání, mohlo by dojít k odstranění barvy.
Fáze 6 /6
Jakmile vejce důkladně zaschnou, můžete je vyleštit trochou rostlinného oleje, aby se leskla. K nanesení oleje v tenké vrstvě použijte papírový ručník nebo měkký hadřík.
