Citrusové a bylinkové artyčoky
- Celková doba 53 min
- 20 min
Příprava - 33 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
2 list Artyčoky
0.5 pl. Olivový olej
25 g Strouhanka
10 g Strouhaný parmazán
1 Česnek
0.5 kůra Citron
1 pl. Nasekaná čerstvá petržel
Sůl, pepř
Příslušenství
Parní koš
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Nasekejte petržel.
Fáze 3 /8
Odstraňte stonek, bodlákové chmýří a vnější listy a zbytek artyčoku vložte do košíku.
Fáze 4 /8
Do mísy nalijte 250 ml vody. Vložte košík.
Fáze 5 /8
Vařte v režimu steam boost.
Fáze 6 /8
Vyjměte parní koš. Umyjte a osušte misku.
Fáze 7 /8
Přidejte olej, strouhanku, parmazán, česnek a kůru. Dochuťte solí a pepřem. Smažte 8 minut a celou dobu míchejte. Přidejte petržel.
Fáze 8 /8
Artyčoky posypte strouhankou a podávejte s měsíčky citronu.