Čokoládovo-kokosový krémový dezert
- Celková doba 6 hod. 20 min
- 5 min
Příprava - 6 hod. 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
60 cl Kokosové mléko
140 g Hořká čokoláda
2 pl. Cukr
2 pl. Kukuřičný škrob nebo maranta
1 pl. Strouhaný kokos
Příslušenství
Rendlík
Příprava
Fáze 1 /6
V hrnci smíchejte kokosové mléko, čokoládu a cukr. Zahřívejte a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí (cca 5 minut).
Fáze 2 /6
Do mísy dejte kukuřičný škrob nebo marantu a přilijte trochu čokoládové směsi, aby se škrob rozmíchal. Ujistěte se, že mícháním odstraníte všechny hrudky.
Fáze 3 /6
Přidejte škrobovou směs do hrnce a dobře promíchejte.
Fáze 4 /6
Směs vařte na velmi mírném ohni, často míchejte, dokud lehce nezhoustne (mezi 5 a 10 minutami). Dávejte pozor, aby se nezačala vařit.
Fáze 5 /6
Nalijte čokoládovou kokosovou smetanu do zapékacích nádob a posypte strouhaným kokosem.
Fáze 6 /6
Zapékací nádoby vložte na alespoň 6 hodin do ledničky, aby ztuhly.