Chilli con carne
- Celková doba 1 hod. 42 min
- 30 min
Příprava - 42 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
300 g Hovězí svíčková
1 pl. Olivový olej
1 čl Espelette pepř
1 špet. Chilli
1 špet. Kmín
1 Cibule
2 strou. Česnek
1 Červená paprika sladká
1 čl Neutrální olej
2 čl Chilli prášek
0.5 čl Mletý kmín
1 pl. Rajčatový protlak
1 čl Cukr
300 g Mleté hovězí
800 g Drcená rajčata
400 g Fazole červená ledvina vařená
1 čl Pražené sezamové semínko
Sůl, pepř
Příslušenství
Zapékací mísa Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /9
Steak nakrájejte na proužky a marinujte je v olivovém oleji po dobu 30 minut. Osolte, opepřete a přidejte velkou špetku chilli a kmínu.
Fáze 2 /9
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Papriky omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte je na kostičky.
Fáze 3 /9
Rozpalte hrnec na středním plameni s trochou oleje a počkejte, až se Thermal-Signal zcela zbarví do červena, než přidáte ingredience.
Fáze 4 /9
Přidejte cibuli, česnek a papriku. Vařte na středním plameni 6 minut, dokud zelenina nezměkne a nezhnědne. Přidejte chilli, kmín a rajčatový protlak. Dochuťte solí, pepřem a cukrem.
Fáze 5 /9
Přidejte nakrájené maso. Promíchejte dřevěnou lžící a nechte povařit 5 minut, občas promíchejte, dokud maso nebude uvařené.
Fáze 6 /9
Přidejte drcená rajčata. Promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte vařit bez pokličky 20 minut.
Fáze 7 /9
Přidejte červené fazole a pokračujte ve vaření dalších 8 minut. Pokud bude potřeba, během vaření můžete přidat trochu vody.
Fáze 8 /9
Rozehřejte pánev s trochou oleje na středním plameni a počkejte, až se Thermal-Signal zcela zbarví do červena, než přidáteingredience.
Fáze 9 /9
Rychle opečte hovězí proužky. Přidejte je do hrnce s chilli a posypte praženými sezamovými semínky. Ihned podávejte.