Chili con carne
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Cibule
2 strou. Česnek
1 Červená paprika sladká
1 plátek Rostlinný olej
2 čl Chilli prášek
0.5 čl Mletý kmín
400 g Mleté hovězí
800 g Rajčatové pyré
1 pl. Rajský protlak
Sůl, pepř
1 čl Cukr
400 g Uvařené červené fazole
1 čl Sušené oregáno
2 pl. Koriandr
Tortilla chipsy
2 pl. Ricotta (nebo čerstvá smetana nebo sójová smetana)
Příslušenství
Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /8
Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na tenké plátky. Papriku omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na plátky.
Fáze 2 /8
Rozpalte hrnec a počkejte, až se Thermo-signal zcela zbarví do červena. Přidejte olej. Přidejte cibuli, česnek, papriku, chilli prášek a mletý kmín. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
Fáze 3 /8
Přidejte maso. Na mírném ohni vařte a občas míchejte, dokud není maso uvařené.
Fáze 4 /8
Přidejte rajčatové pyré a rajský protlak. Osolte, opepřete a oslaďte cukrem. Promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen na mírný var a vařte 20 minut.
Fáze 5 /8
Přidejte červené fazole a sušené oregano.
Fáze 6 /8
Vařte 20 minut a sledujte množství tekutiny. Pokud je omáčka příliš suchá, přidejte během vaření trochu vody.
Fáze 7 /8
Mezitím si připravte ozdoby. Koriandr opláchněte a nasekejte. Tortilla chipsy nahrubo nadrobte.
Fáze 8 /8
Přidejte koriandr. Chili dejte do servírovací mísy. Ozdobte ricottou a tortillovými chipsy.