Sýrový naan a krůtí garam masala
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 30 min
Příprava - 45 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
300 g Mouka (+ na posypání)
10 g Droždí
1 čl Sůl
1 Bílý jogurt
9 cl Olej
10 cl Voda
8 porc. Veselá kráva©
500 g Krůtí plátky
1 Cibule
1 pl. Garam masala
0.25 čl Chilli paprička
300 g Rajčatový protlak
100 g Smetana
Sůl, pepř
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /9
Zpracujte mouku, droždí, sůl, jogurt, 1 lžíci oleje a vodu v hnětacím stroji nebo ručně. Přikryjte, umístěte na teplé místo a nechte kynout 30 minut až 1 hodinu. Těsto by mělo vykynout.
Fáze 2 /9
Rozdělte těsto na 4 stejné kuličky. Každou kuličku tence vyválejte na pomoučené pracovní ploše. Na jednu stranu položte 2 porce sýra Veselé krávy©. Přeložte na polovinu a okraje dobře stlačte. Stlačením zploštěte sýr (bez toho, aby vytékal).
Fáze 3 /9
Předehřejte troubu na 70 °C.
Fáze 4 /9
Rozpalte pánev a počkejte, až Thermo-signal zcela zčervená. Lehce pokapejte pánev olejem. Položte na ni jeden sýrový naan. Pečte z obou stran, dokud naan nenabobtne a nezíská hezkou barvu. Jakmile je zlatavý, vyjměte ho z pánve a položte na talíř.
Fáze 5 /9
Stejným způsobem upečte další 3 naany, při každém pečení přidávejte trochu oleje. Umístěte sýrové naany do trouby, aby zůstaly teplé.
Fáze 6 /9
Nakrájejte krůtí plátky. Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli.
Fáze 7 /9
Nalijte zbytek oleje na pánev. Přidejte plátky krůty a restujte je, dokud nezezlátnou. Přidejte cibuli, garam masala a chilli papriku a vařte 3 minuty.
Fáze 8 /9
Přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte. Přidejte smetanu, sůl a pepř. Vařte další 3 minuty.
Fáze 9 /9
Podávejte sýrové naany s krůtími plátky.