Černá rýže s olihněmi a aioli
- Celková doba 48 min
- 20 min
Příprava - 28 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 pl. Olivový olej
400 g Olihně
1 Cibule
2 strou. Česnek
10 cl Bílé víno
400 g Rýže pudding
3 sáček Inkoust z olihně
80 cl Zeleninový vývar
Sůl, pepř
1 Žloutek
1 pl. Hořčice
20 cl Neutrální olej
1 pl. Jablečný ocet
1 strou. Česnek
Sůl
Příprava
Fáze 1 /9
Rozpalte kastrol na vysokou teplotu s olivovým olejem.
Fáze 2 /9
Opražte olihně 4 minuty do lehkého zbarvení. Odložte na talíř.
Fáze 3 /9
Snižte teplotu na střední a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Nechte vařit 2 minuty.
Fáze 4 /9
Přilijte bílé víno a vařte další 2 minuty.
Fáze 5 /9
Přidejte rýži, inkoust z olihně a zeleninový vývar. Osolte a opepřete.
Fáze 6 /9
Zakryjte a vařte na střední teplotě 18 minut.
Fáze 7 /9
Mezitím připravte aioli omáčku. Ve šlehači smíchejte žloutek a hořčici. Olej pomalu a plynule za stálého míchaní vmíchejte do směsi, až získáte hladkou omáčku. Přidejte jablečný ocet a nakrájený česnek. Osolte a opepřete. Odložte někam na chladné místo.
Fáze 8 /9
Když je rýže uvařená, přidejte olihně a vařte zakryté další 2 minuty na nízké teplotě.
Fáze 9 /9
Upravte dochucení a podávejte s aioli omáčkou.