Bò Bún s karamelizovanými krevetami
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
100 g Rýžové nudle tenké
12 Velké krevety, oloupané
1 Mrkev
½ salátová okurka
4 Listy hlávkového salátu
1 čl Česnekový prášek
2 pl. Sezamový olej
1 pl. Hnědý cukr
2 pl. Sójová omáčka
2 pl. Rybí omáčka
1 Limetka (na servírování)
1 pl. Pražené burské oříšky
Příslušenství
Rendlík
Příprava
Fáze 1 /10
Přiveďte vodu v hrnci k varu.
Fáze 2 /10
Vařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
Fáze 3 /10
Sceďte a dejte stranou.
Fáze 4 /10
Oloupejte a nastrouhejte mrkev a okurku.
Fáze 5 /10
Nakrájejte listy hlávkového salátu.
Fáze 6 /10
Rozdělte uvařené rýžové nudle do dvou misek a přidejte nastrouhanou zeleninu.
Fáze 7 /10
V malé misce smíchejte hnědý cukr, česnekový prášek a sójovou omáčku.
Fáze 8 /10
Rozpalte 1 lžíci sezamového oleje v hrnci na středně vysokou teplotu. Přidejte krevety a míchejte 2 minuty, dokud nezačnou růžovět. Přidejte sladkou sójovou směs ke krevetám a nepřetržitě míchejte další 1 minutu, dokud se omáčka nezkaramelizuje a mírně nezhoustne.
Fáze 9 /10
Přidejte karamelizované krevety do misek, posypejte je burskými oříšky a podávejte s měsíčky limetky na straně k vymačkání na vrch.
Fáze 10 /10
V malé misce smíchejte 1 lžíci sezamového oleje s rybí omáčkou. Omáčku dochuťte podle své chuti.