Zeleninové jarní závitky s pikantní arašídovou omáčkou - recept Kitchen Coach | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninové jarní závitky s pikantní arašídovou omáčkou

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 30 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 80 g Limetka

  • 20 g Česnek

  • 35 g Čerstvý zázvor

  • 120 g Arašídové máslo

  • 90 g Sójová omáčka

  • 30 g Sezamový olej

  • 1 špet. Chilli

  • 16 g Agávový sirup

  • 10 g Voda

  • 70 g Sušené rýžové nudle vermicelli

  • 200 g Uzené tofu

  • 280 g Okurka

  • 90 g Mrkev

  • 110 g Žlutá paprika

  • 110 g Červená paprika

  • 220 g Červené zelí

  • 120 g Avokádo

  • 30 g Baby špenát

  • 16 list Rýžový papír

Příprava

Fáze 1 /16

Limetu rozpulte a lisem na citrusy opatrně vymačkejte šťávu. Stiskněte Start.

  • 80g Limetka

Fáze 2 /16

Česnek a zázvor oloupejte. Nakrájejte je na kostičky a dejte je do mísy sekáčku. Přidejte arašídové máslo a sójovou omáčku a promíchejte stisknutím tlačítka Start.

  • 20g Česnek
  • 35g Čerstvý zázvor
  • 120g Arašídové máslo
  • 90g Sójová omáčka

Fáze 3 /16

Stěrkou setřete okraje misky. Přidejte sezamový olej, chilli prášek, agávový sirup a limetkovou šťávu. Na avokádo si nechte pár kapek limetkové šťávy stranou. Promíchejte stisknutím tlačítka Start.

  • 30g Sezamový olej
  • 1špet. Chilli
  • 16g Agávový sirup

Fáze 4 /16

Nalijte omáčku do malého ramekinu a pokud je příliš hustá, zřeďte ji trochou vody podle chuti.

  • 10g Voda

Fáze 5 /16

Na vysoké teplotě přiveďte k varu pánev s osolenou vodou. Jakmile se vaří, snižte teplotu a přidejte nudle. Vařte nudle, dokud nebudou průhledné. Jejich vaření bude trvat jen několik sekund. Sceďte je přes síto.

  • 70g Sušené rýžové nudle vermicelli

Fáze 6 /16

Tofu nakrájejte na velké tyčinky, jednu na každý jarní závitek. Dejte stranou.

  • 200g Uzené tofu

Fáze 7 /16

Omyjte a poté oloupejte okurku a mrkev. Polovinu okurky si dejte stranou na ozdobu. Papriky omyjte a zbavte semínek. Zeleninu nakrájejte na velmi jemné tyčinky.

  • 280g Okurka
  • 90g Mrkev
  • 110g Žlutá paprika
  • 110g Červená paprika

Fáze 8 /16

Zbývající okurku nakrájejte na plátky pomocí kráječe zeleniny a kotouče na tenké plátky. Stiskněte Start.

Fáze 9 /16

Červené zelí nasekejte pomocí kráječe na zeleninu a kotouče, aby bylo nakrájeno na silnější plátky. Stiskněte Start.

  • 220g Červené zelí

Fáze 10 /16

Avokádo oloupejte a odstraňte pecku. Nakrájejte ho na tenké nudličky a pokapejte zbylou limetkovou šťávou.

  • 120g Avokádo

Fáze 11 /16

Špenátové listy omyjte a osušte.

  • 30g Baby špenát

Fáze 12 /16

Na pracovní plochu položte velký talíř s teplou vodou a vedle si položte čistou, suchou utěrku.

Fáze 13 /16

Namočte list rýžového papíru na ne více než 20 až 30 sekund do talíře s teplou vodou, aby změkl. Vyjměte ho z vody a jemně ho položte na čistou utěrku. Dávejte pozor, abyste pláty rýžového papíru příliš dlouho nenamáčeli, jinak by byly lepivé a špatně by se s nimi manipulovalo.

  • 16list Rýžový papír

Fáze 14 /16

Doprostřed listu rýžového papíru položte několik listů špenátu, červené zelí, plátky avokáda, rýžové nudle a několik tyčinek mrkve, okurky, papriky a tofu.

Fáze 15 /16

Vezměte spodní část rýžového papíru a přeložte jej přes ingredience tak, aby byl mírně těsný. Poté složte levou a pravou stranu. Rolujte jednou otevřenou stranou směrem k sobě. Přidejte plátky okurky nebo avokáda na horní část listu rýžového papíru na ozdobu. Znovu rolujte, abyste jarní závitek uzavřeli. Na ozdobu můžete přidat sezamová semínka nebo drcené arašídy.

Fáze 16 /16

Pokračujte stejným postupem u zbytku jarních závitků. Podávejte s pikantní arašídovou omáčkou.