Vepřové v mrkvi
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
600 g Vepřová kýta, na velké kusy
400 g Mrkev, na kolečka
1.5 ks Cibule, najemno
1 ks Citrón
1 špet. Sůl, Muškátový květ
60 g Sádlo
3 pl. Hladká mouka
2 pl. Cukr
750 ml Voda
100 ml Smetana
1.5 čl Sladká paprika
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si suroviny: maso nakrájejte na velké kusy a smíchejte s paprikou, cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kolečka.
Fáze 2 /6
Rozpusťte sádlo. Přidejte cibuli a mrkev. Orestujte dozlatova.
Fáze 3 /6
Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Zaprašte moukou a orestujte.
Fáze 4 /6
Přidejte maso, sůl a orestujte. Zalijte vodou.
Fáze 5 /6
Vařte 25 minut.
Fáze 6 /6
Přidejte citr. kůru, mušk. květ a smetanu na zjemnění. Podávejte s bramborem.