Vepřové maso na houbách s bramborovo-cuketovou nádivkou
Ondřej Slanina
Recept od Ondřej Slanina

Vepřové maso na houbách s bramborovo-cuketovou nádivkou

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 55 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 2 Cibule

  • 6 Česnek

  • 60 g Sádlo

  • 20 g Polohrubá mouka

  • 800 g Vepřová kýta

  • 1 lžička Kmín drcený

  • Pepř

  • Sůl

  • Tymián

  • 300 ml Bílé víno

  • 300 ml Houby

  • 300 g Cuketa

  • 400 g Brambory

  • 80 g Polohrubá mouka

  • 2 kus Vejce

  • 10 strou. Česnek

  • 0.5 lžička Kmín

  • Majoránka

  • Sůl

  • Pepř

  • 60 g Sádlo

Příslušenství

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Příprava

Fáze 1 /9

Cibuli a česnek nasekáme. Rozpálíme sádlo a vložíme cibuli i česnek do hrnce. Restujeme do zlatohněda.

  • 2 Cibule
  • 6 Česnek
  • 60g Sádlo

Fáze 2 /9

Mezitím nakrájíme maso na kostky a promícháme se solí, kmínem, pepřem a moukou. Maso vložíme do základu a orestujeme.

  • 20g Polohrubá mouka
  • 800g Vepřová kýta
  • 1lžička Kmín drcený
  • Pepř
  • Sůl

Fáze 3 /9

Přidáme houby i s nálevem, tymián a zalijeme vínem, případně ještě vodou. Zaklopíme a vaříme pod tlakem 20 minut. Poté dochutíme solí a vyndáme tymián.

  • Tymián
  • 300ml Bílé víno
  • 300ml Houby
  • Sůl

Fáze 4 /9

Cuketu, brambory a česnek natrouháme na jemném struhadle.

  • 300g Cuketa
  • 400g Brambory
  • 10strou. Česnek

Fáze 5 /9

Smícháme s kmínem, majoránkou, pepřem, solí, žloutky a moukou.

  • 80g Polohrubá mouka
  • 2kus Vejce
  • 0.5lžička Kmín
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř

Fáze 6 /9

Z bílků vyšleháme sníh a nakonec jej vmícháme do směsi.

  • 2kus Vejce

Fáze 7 /9

Polovinu sádla vložíme do hrnce a navrstvíme směs.

  • 60g Sádlo

Fáze 8 /9

Poklademe kousky druhé půlky sádla a zaklopíme krytem Extra Crisp Lid.

  • 60g Sádlo

Fáze 9 /9

Hrnec zapneme na opékání a Extra Crisp Lid nastavíme na program čtyři.