Veganská bramborová harmonika
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (8)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY855BE0 Easy Fry Mega horkovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
10 os.
1.7 kg Brambory na hranolky (10 středně velkých)
50 g Olivový olej
6 g Sůl
4 špet. Pepř
25 g Rozpuštěné máslo
Čerstvý tymián
Příprava
Fáze 1 /5
Očistěte brambory (neloupejte) a odřízněte konce. Položte bramboru vodorovně na prkénko, na každou stranu brambory položte čínskou hůlku a udělejte jemné zářezy, vzdálené od sebe 2 až 3 milimetry, přičemž hůlky slouží jako opora, aby se brambora neprořízla úplně.
Fáze 2 /5
Smíchejte olivový olej, sůl a pepř (podle chuti přidejte také sušený česnek). Brambory potřete směsí oleje, a to zejména v zářezech.
Fáze 3 /5
Na desku v nádobě dejte brambory. Zahajte proces vaření.
Fáze 4 /5
V polovině pečení potřete brambory rozpuštěným máslem. Po dopečení by měla být vnější strana brambor dozlatova a křupavá.
Fáze 5 /5
Podávejte ihned, aby brambory zůstaly křupavé. Posypte čerstvým tymiánem. Vychutnejte si je např. s veganským burgrem.