Hranolky s korejským kimči
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
6 8 brambor
150 g Strouhaný čedar
10 cl Neslazené rostlinné mléko bez příchutě
3 čl Sriracha omáčka
150 g Kimchi, nasekané
2 3 zelené cibulky, nakrájené
Veganská majonéza
Černý sezam
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /6
Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Nakrájené brambory dejte do mísy a zalijte studenou vodou. Nechte 30 minut odležet.
Fáze 2 /6
Slijte vodu, hranolky důkladně osušte kuchyňskou utěrkou.
Fáze 3 /6
Hranolky dejte na standardní plech do fritézy Easy Fry a nastavte program HRANOLKY přibližně na 15 minut. V polovině pečení hranolky obraťte.
Fáze 4 /6
Mezitím dejte do malého rendlíku čedar a mléko. Za neustálého míchání metlou ohřívejte při střední teplotě. Je-li omáčka příliš hustá, přidejte trochu mléka.
Fáze 5 /6
V misce rozšlehejte veganskou majonézu a omáčku sriracha, aby byly dobře promíchané a dosáhli jste hladké konzistence.
Fáze 6 /6
Když jsou hranolky hotové, dejte je na talíř. Posypte je kimči, nasekanou zelenou cibulkou a sezamovými semínky. Sriracha majonézu a čedarovou omáčku dejte do malých mističek.