Vánoční brusinkové koule plněné nádivkou
- Celková doba 13 hod. 5 min
- 45 min
Příprava - 20 min
Vaření - 12 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
400 g Libové vepřové maso
200 g Slanina
1 strou. Česnek
4 Bobule jalovce
1 vět. Rozmarýn (3 g)
4 pl. Gin
Sůl, pepř
5 pl. Sójová omáčka
5 pl. Tekutý med
4 pl. Jablečný ocet
1 čl Kukuřičný škrob
50 g Sušené brusinky
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /6
Tento recept vyžaduje, abyste masovou směs nechali přes noc odležet. Maso a slaninu nakrájejte na 5cm kousky. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Bobule jalovce rozdrťte a lístky rozmarýnu nasekejte nadrobno. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience s ginem a pepřem. Zakryjte směs potravinářskou fólií a nechejte přes noc marinovat v lednici.
Fáze 2 /6
Druhý den marinované maso vyndejte a rozemelte jemným mlýnkem na maso. Pokud mlýnek na maso nemáte, nakrájejte maso velmi ostrým nožem najemno. Nádivku lehce dochuťte solí a poté promíchejte stěrkou, abyste získali rovnoměrnou strukturu. Z náplně vytvarujte kuličky o hmotnosti asi 50 g a dejte je do lednice.
Fáze 3 /6
V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, jablečný ocet a kukuřičnou mouku. Pokud jsou brusinky velké, rozkrojte je na dvě části a přidejte je do směsi.
Fáze 4 /6
Vložte masové kuličky do fritézy Easy Fry s grilovacím plechem a spusťte program NUGETKY na 200 °C na 15 minut.
Fáze 5 /6
Nalijte sójovou omáčku a brusinkovou směs do střední pánve. Přidejte osmažené masové kuličky a na středním plameni přiveďte k varu. Masové kuličky v omáčce promíchejte, aby se obalily a získaly tak pěkný lesklý vzhled.
Fáze 6 /6
Ihned podávejte a vychutnejte si výsledek.