Tuňákové steaky s mraženou zeleninou
- Celková doba 20 min
- 5 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Steaky tuňáka obecného
2 pl. Citrónová šťáva
1 pl. Olivový olej
2 čl Sekaný česnek
2 čl Sušený tymián
Sůl, pepř
1 pl. Citrónová kůra
350 g Mražená zelenina k restování
Příprava
Fáze 1 /6
V hluboké míse nechte tuňáka marinovat v citrónové šťávě, olivovém oleji, česneku a tymiánu. Dochuťte solí a pepřem. Zakryjte a dejte na 30 minut do chladničky.
Fáze 2 /6
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program RYBY na 10 minut při teplotě 180 °C. Na desku v nádobě č. 1 dejte tuňákové steaky. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program ZELENINA na 15 minut při teplotě 200 °C. Na desku v nádobě č. 2 dejte zeleninu.
Fáze 3 /6
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 4 /6
V polovině pečení tuňáka v nádobě č. 1 otočte. V polovině pečení zeleninu v nádobě č. 2 zamíchejte.
Fáze 5 /6
Zkontrolujte, zda je tuňák dobře upečený. V případě potřeby pečte ještě několik minut.
Fáze 6 /6
Tuňáka podávejte s citronovou kůrou a zeleninou.