Koláč se zeleninou a sýrem Gruyère
- Celková doba 26 min
- 15 min
Příprava - 11 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
150 g Vyloupaný hrášek (čerstvý nebo mražený)
450 g Mrkev, na kostičky
120 ml Voda
60 g Kukuřičný škrob
3 Vejce
150 ml Nízkotučná smetana
250 g Zeleninové pyré dle vašeho výběru (koupené nebo domácí)
15 g Máslo
45 g Strouhaný sýr Gruyère (nebo ementál nebo Comté)
6 Porcelánové misky, 150 ml
Sůl
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Mrkve nakrájejte na kostičky.
Fáze 3 /7
Šlehejte vajíčko s kukuřičným škrobem. Přidejte smetanu, zeleninové pyré, sýr a sůl. Do nádoby vložte máslo.
Fáze 4 /7
Rozpusťte máslo. Přidejte vodu a zeleninu. Restujte, dokud se nevypaří voda a zelenina nezhnědne. Poté přidejte do předchozí směsi.
Fáze 5 /7
Rozdělte směs do misek. Zakryjte potravinovou fólií. Vložte do nádoby kruh pergamenového papíru, poté 200 ml vody a misky.
Fáze 6 /7
Doba vaření: 11 minut
Fáze 7 /7
Před podáváním nechejte chvilku vychladnout.