Tempura z vodního špenátu s pikantní omáčkou z vepřového masa
- Celková doba 59 min
- 30 minPříprava 
- 14 minVaření 
- 15 minChlazení 
Přísady
2 os.
- 5 Vodní špenát 
- 2 Šalotky 
- 1 strou. Česnek 
- 4 pl. Olej 
- 50 g Mleté vepřové maso 
- 5 cl Zeleninový vývar 
- 1 čl Červená chilli pasta 
- 1 pl. Nasekané arašídy 
- 1 pl. Rybí omáčka 
- 1 pl. Palmový cukr 
- 0.5 Limetka 
- 150 g Mouka na pečivo 
- 19 cl Studená voda 
- 1 čl Sůl 
Příslušenství
- Základní grilovací deska 
Příprava
Fáze 1 /8
Vodní špenát omyjte a oddělte listy od stonků. Stonky rozkrojte napůl. Nechejte odkapat a dejte stranou do lednice. Šalotky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte stranou.
Fáze 2 /8
Na rozpálenou pánev přidejte polovinu oleje a rychle opečte mleté vepřové maso. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nechejte vychladnout.
Fáze 3 /8
Až vychladne maso, přidejte chilli pastu, nasekané arašídy, rybí omáčku, palmový cukr, limetkovou kůru a šťávu, šalotku a česnek. Promíchejte stěrkou a dejte vychladit do lednice.
Fáze 4 /8
Připravte si těsto na tempuru. Do velké mísy nasypte mouku a následně vlijte studenou vodu. Vyšlehejte do hladkého těsta. Přidejte sůl, olej a dobře promíchejte. Těsto dejte stranou.
Fáze 5 /8
Listy vodního špenátu ponořte do těsta.
Fáze 6 /8
Tempuru z vodního špenátu vložte do fritézy Easy Fry na již připravenou podložku. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 200 °C na 7 minut. V případě potřeby pokračujte ve fritování ještě několik minut.
Fáze 7 /8
Jakmile je dávka ufritovaná, postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
Fáze 8 /8
Položte na talíř a podávejte s pikantní omáčkou. Dobrou chuť!

