Tempura z vodního špenátu s pikantní omáčkou z vepřového masa - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Tempura z vodního špenátu s pikantní omáčkou z vepřového masa

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 59 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    14 min
  • Chlazení
    15 min

Přísady

2 os.

  • 5 Vodní špenát

  • 2 Šalotky

  • 1 strou. Česnek

  • 4 pl. Olej

  • 50 g Mleté vepřové maso

  • 5 cl Zeleninový vývar

  • 1 čl Červená chilli pasta

  • 1 pl. Nasekané arašídy

  • 1 pl. Rybí omáčka

  • 1 pl. Palmový cukr

  • 0.5 Limetka

  • 150 g Mouka na pečivo

  • 19 cl Studená voda

  • 1 čl Sůl

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /8

Vodní špenát omyjte a oddělte listy od stonků. Stonky rozkrojte napůl. Nechejte odkapat a dejte stranou do lednice. Šalotky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte stranou.

  • 5 Vodní špenát
  • 2 Šalotky
  • 1strou. Česnek

Fáze 2 /8

Na rozpálenou pánev přidejte polovinu oleje a rychle opečte mleté vepřové maso. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nechejte vychladnout.

  • 4pl. Olej
  • 50g Mleté vepřové maso
  • 5cl Zeleninový vývar

Fáze 3 /8

Až vychladne maso, přidejte chilli pastu, nasekané arašídy, rybí omáčku, palmový cukr, limetkovou kůru a šťávu, šalotku a česnek. Promíchejte stěrkou a dejte vychladit do lednice.

  • 2 Šalotky
  • 1strou. Česnek
  • 1čl Červená chilli pasta
  • 1pl. Nasekané arašídy
  • 1pl. Rybí omáčka
  • 1pl. Palmový cukr
  • 0.5 Limetka

Fáze 4 /8

Připravte si těsto na tempuru. Do velké mísy nasypte mouku a následně vlijte studenou vodu. Vyšlehejte do hladkého těsta. Přidejte sůl, olej a dobře promíchejte. Těsto dejte stranou.

  • 4pl. Olej
  • 150g Mouka na pečivo
  • 19cl Studená voda
  • 1čl Sůl

Fáze 5 /8

Listy vodního špenátu ponořte do těsta.

  • 5 Vodní špenát
  • 4pl. Olej
  • 150g Mouka na pečivo
  • 19cl Studená voda
  • 1čl Sůl

Fáze 6 /8

Tempuru z vodního špenátu vložte do fritézy Easy Fry na již připravenou podložku. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 200 °C na 7 minut. V případě potřeby pokračujte ve fritování ještě několik minut.

  • Základní grilovací deska

Fáze 7 /8

Jakmile je dávka ufritovaná, postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.

Fáze 8 /8

Položte na talíř a podávejte s pikantní omáčkou. Dobrou chuť!