Tažín s treskou a chřestem
Tefal
Recept od Tefal

Tažín s treskou a chřestem

Hodnocení 4 hvězdičky (průměr)

-/5 -

  • Celková doba 33 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    3 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 900 g Filety z tresky, vykostěné a na kostky

  • 24 Chřest (prvních 15 cm), omytý a nasekaný

  • 3 pl. Koriandr, jemně nasekaný

  • 3 čl Mletý kmín

  • 1 Citron (šťáva)

  • 3 Petržel

  • 600 g Rajčatové pyré

  • 1.5 strou. Česnek, jemně nasekaný

  • 75 g Šalotka, nasekaná

  • 2 pl. Rostlinný olej

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /8

Nasekejte najemno šalotku.

Fáze 3 /8

Nasekejte najemno česnek.

Fáze 4 /8

Smíchejte rybu s česnekem, petrželí, vejcem, solí a pepřem. Vytvarujte 5 rybích kuliček na osobu. Do nádoby nalijte olej.

Fáze 5 /8

Rozpalte olej. Zlehka rybí kuličky osmahněte. Odložte stranou.

Fáze 6 /8

Přidejte 10 cl vody, šalotky, rajčatové pyré, citronovou šťávu a kmín. Přidejte koření. Vložte rybí kuličky zpět do nádoby. Přidejte chřest.

Fáze 7 /8

Doba vaření: 3 minuty

Fáze 8 /8

Přidejte koriandr. Podávejte s kuskusem nebo rýží.