Sušenky s olivami a tymiánem
- Celková doba 56 min
- 10 min
Příprava - 46 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
450 g Hladká mouka
1 Prášek do pečiva (11 g)
200 g Směs vypeckovaných a nakrájených oliv
1 čl Sůl z Guérande
3 pl. Najemno nasekaný čerstvý tymián
80 g Strouhané pecorino
2 Vejce
16 cl Mléko
2 pl. Olivový olej
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /8
Troubu předehřejte na 190 °C.
Fáze 2 /8
Čtvercovou formu 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem.
Fáze 3 /8
Do mísy mixéru s připojeným mixérem přidejte mouku, prášek do pečiva, olivy, sůl, tymián a pecorino. Stiskněte Start.
Fáze 4 /8
Přidejte vejce, mléko a olej. Stiskněte Start.
Fáze 5 /8
Směs vtlačte na dno formy.
Fáze 6 /8
Pečte asi 25 minut nebo dozlatova. Vyjměte z formy a nechejte pomalu vychladnout.
Fáze 7 /8
Zubatým nožem na chléb nakrájejte plátky o tloušťce asi 2 mm a položte je na plech.
Fáze 8 /8
Pečte 20 minut při 200 °C, dokud plátky nebudou křupavé a zlatavé. Před podáváním je položte na mřížku, aby zcela vychladly.