Steaky z nízkého roštěnce s chimichurri omáčkou
- Celková doba 32 min
- 15 min
Příprava - 17 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
8 Steaky z nízkého roštěnce, po cca 200 g
6 cl Červený vinný ocet
1 Citrón
8 strou. Česnek
12 sní. Petržel
12 cl Olivový olej
Sůl, pepř
1 čl Chilli vločky
Příprava
Fáze 1 /3
Vyjměte maso z chladničky a nechte ho odpočinout při pokojové teplotě alespoň 30 minut před tepelnou úpravou.
8 Steaky z nízkého roštěnce, po cca 200 g
Fáze 2 /3
Mezitím si připravte omáčku chimichurri. V míse smíchejte citronovou šťávu, nasekaný česnek bez klíčku, nasekanou petrželku a olej. Přidejte špetku soli, pepře a chilli.
6cl Červený vinný ocet 1 Citrón 8strou. Česnek 12sní. Petržel 12cl Olivový olej Sůl, pepř 1čl Chilli vločky
Fáze 3 /3
Do fritézy Easy Fry vložte grilovací mřížku. Digitální verze: Nastavte program GRILL na 200 °C a předehřívejte přístroj po dobu 15 minut. Steaky osolte a opepřete. Poté je dejte do varné nádoby a opékejte 2 minuty z každé strany. Mechanická verze 2v1: Předehřejte přístroj na 200°C. Steaky osolte a opepřete a vložte do varné nádoby přístroje. Opečte je 2 minuty z každé strany.
Sůl, pepř