Srnčí hřbet s černým rybízem
Tefal
Recept od Tefal

Srnčí hřbet s černým rybízem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 14 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    4 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 1 kg Srnčí filety, na plátky po 180 g

  • 150 g Černý rybíz (čerstvý nebo mražený, nebo brusinky)

  • 3 pl. Podzemnicový olej

  • 3 Hrušky, oloupané, bez jadřinců a podélně rozpůlené

  • 70 ml Telecí vývar

  • 600 g Fialové brambory, na 1cm kostky

  • 60 ml Červené víno

  • 3 Špetka směsi koření (nebo nového koření)

  • Sůl, pepř

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /7

Fialové brambory nakrájejte na 1cm kostičky.

Fáze 3 /7

Ochuťte maso solí a pepřem. Do nádoby nalijte olej.

Fáze 4 /7

Plátky masa osmahněte ze všech stran. Maso vyjměte. Vložte do nádoby brambory. Osolte a opepřete. Opékejte po dobu 1 minuty.

Fáze 5 /7

Nádobu deglazujte červeným vínem a telecím vývarem. Seškrábejte zbytky opečeného masa na dně nádoby. Přidejte ovoce, maso a koření.

Fáze 6 /7

Doba vaření: 4 minuty

Fáze 7 /7

Nechejte maso 2 minuty odpočívat. Podávejte.