Skotská vejce
Tefal
Recept od Tefal

Skotská vejce

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 37 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    17 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 6 Vejce

  • 510 g Mleté maso

  • 1.5 pl. Hrubozrnná hořčice

  • 1.5 pl. Nasekaná petrželka

  • 1.5 čl Mletá paprika

  • 75 g Mouka

  • 1.5 Rozšlehané vejce

  • 75 g Strouhanka

  • 1.5 pl. Olej

  • Sůl, pepř

Příslušenství

  • Extra Crisp
    Extra Crisp
  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Příprava

Fáze 1 /9

Tento recept vyžaduje víko EXTRA CRISP. Připravte si ingredience.

  • 6 Vejce
  • 510g Mleté maso
  • 1.5pl. Hrubozrnná hořčice
  • 1.5pl. Nasekaná petrželka
  • 1.5čl Mletá paprika
  • 75g Mouka
  • 1.5 Rozšlehané vejce
  • 75g Strouhanka
  • 1.5pl. Olej
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /9

Nasekejte petržel.

  • 1.5pl. Nasekaná petrželka

Fáze 3 /9

Mleté maso smíchejte s petrželkou, hořčicí a mletou paprikou. Dochuťte solí a pepřem.

  • 510g Mleté maso
  • 1.5pl. Hrubozrnná hořčice
  • 1.5pl. Nasekaná petrželka
  • 1.5čl Mletá paprika
  • Sůl, pepř

Fáze 4 /9

Náplň rozdělte na 2, 4 nebo 6 dílů v závislosti na počtu vajec. Každý díl vyrovnejte mezi 2 vrstvami potravinářské fólie.

  • 6 Vejce

Fáze 5 /9

Vejce vložte do parního koše a spolu s 200 ml vody vložte do nádoby.

Fáze 6 /9

Vaření pod tlakem: 2 minuty

Fáze 7 /9

Vychladlá vejce dejte stranou. Každé vejce potřete náplní.

Fáze 8 /9

Vejce obalujte v následujícím pořadí: mouka, vejce, strouhanka, potom vejce a strouhanka. Vložte je do prázdné, olejem vymazané mísy.

  • 75g Mouka
  • 1.5 Rozšlehané vejce
  • 75g Strouhanka

Fáze 9 /9

Vypněte Cookeo a nasaďte víko Extra Crisp. Spusťte režim 2 na 15 minut a v polovině doby vaření vejce otočte.

  • Extra Crisp