Skořicové šneky - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Skořicové šneky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 15 min
  • Příprava
    25 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    1 hod. 30 min

Přísady

12 díly

  • 35 g Droždí

  • 15 g Cukr

  • 8 g Vanilkový cukr

  • 30 cl Mléko

  • 480 g Hladká mouka

  • 75 g Máslo

  • 5 g Sůl

  • 100 g Čerstvý krémový sýr

  • 30 g Máslo

  • 100 g Moučkový cukr

  • 50 g Máslo

  • 80 g Cukr

  • 10 g Skořice

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák
  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /12

Do mísy stroje vložte droždí, cukr, vanilkový cukr, vlijte vlažné mléko a stiskněte "Start".

  • 35g Droždí
  • 15g Cukr
  • 8g Vanilkový cukr
  • 30cl Mléko
  • Flex metla

Fáze 2 /12

Ke směsi přidejte mouku, kousky měkkého másla a sůl a stiskněte "Start".

  • 480g Hladká mouka
  • 75g Máslo
  • 5g Sůl
  • Hnětací hák

Fáze 3 /12

Nechte kynout alespoň 1 hodinu, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Fáze 4 /12

Na náplň rozpusťte v hrnci máslo a smíchejte ho s cukrem a skořicí podle chuti.

  • 50g Máslo
  • 80g Cukr
  • 10g Skořice

Fáze 5 /12

Těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník o velikosti cca 35 na 50 cm.

Fáze 6 /12

Těsto potřete rozpuštěným máslem.

  • 50g Máslo
  • 80g Cukr
  • 10g Skořice

Fáze 7 /12

Srolujte od delší strany do rolády a nakrájejte na 12 plátků.

Fáze 8 /12

Skořicové bochánky dejte na plech a nechte ještě 30 minut kynout.

Fáze 9 /12

Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.

Fáze 10 /12

Skořicové bochánky pečte cca 20 minut.

Fáze 11 /12

Jakmile jsou skořicové bochánky v troubě, připravte si polevu. V samostatné misce smíchejte čerstvý krémový sýr, změklé máslo a moučkový cukr.

  • 100g Čerstvý krémový sýr
  • 30g Máslo
  • 100g Moučkový cukr

Fáze 12 /12

Vyjměte skořicové bochánky z trouby a poté je ihned potřete polevou.