Sekaná s bramborovou kaší
- Celková doba 1 hod. 56 min
- 30 min
Příprava - 1 hod. 26 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
5 os.
300 g Hovězí přední
300 g Vepřová plec
1 ks Cibule
2 strou. Stroužky česneku
4 vět. Větvičky majoránky
2 ks Vejce
2 ks Rohlíky
150 ml Mléko
150 g Strouhanka
100 g Anglická slanina
1 kg Brambory
150 g Máslo
200 ml Mléko
Příslušenství
Hnětací hák Sekáček na bylinky Mlýnek na maso Flex metla
Příprava
Fáze 1 /8
Nasaďte mlýnek na maso. Nakrájejte maso na kostičky a začněte ho vkládat do mlýnku. Stiskněte START a namelte maso do mísy.
Fáze 2 /8
Do sekáčku na bylinky vložte nasekanou 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 4 větvičky majoránky. Nasaďte sekáček a stiskněte START. Nasekanou směs přidejte do mísy k masu.
Fáze 3 /8
Nakrájejte 2 rohlíky na kostičky. Zalijte je mlékem a zamíchejte, aby rohlík změkl. Poté slejte přebytečné mléko.
Fáze 4 /8
Do mísy k masu přidejte změklé rohlíky, 2 vejce a strouhanku. Osolte. Nasaďte hnětací hák, zmáčkněte START a promíchejte.
Fáze 5 /8
Připravte si pekáček. Z masové směsi udělejte válec a vložte ho do pekáčku. Na válec dejte plátky anglické slaniny. Dejte péct do trouby na 1 hodinu na 180 stupňů. V půlce podlijte hrnečkem vody.
Fáze 6 /8
Mezitím si připravte bramborovou kaši. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě do měkka. Poté je slijte a rozmačkejte.
Fáze 7 /8
Brambory dejte do mísy robota. Nasaďte flex metlu. K bramborům přidejte máslo a ohřáté mléko. Osolte. Zmáčkněte START a míchejte v robotu.
Fáze 8 /8
Po hodině vyndejte sekanou z trouby. Nakrájejte a podávejte s kaší. Můžete doplnit o kyselé okurky nebo hořčici.