Vegetariánský guláš s bramborovou kaší
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Žlutá cibule
2 strou. Česnek
0.5 Červená paprika sladká
50 g Sušená rajčata
400 g Vařené mixované fazole v konzervě
1 pl. Provensálské koření
1 pl. Sušené oregáno
400 g Drcená rajčata
40 cl Voda
Sůl, pepř
1 kg Bramborová kaše
20 cl Mléko
15 g Nesolené máslo
1 pl. Čerstvá kadeřavá petržel
1 čl Bio citronová kůra
Příslušenství
Hrnec/kastrol Rendlík
Příprava
Fáze 1 /8
Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Omyjte a nakrájejte papriku. Sušená rajčata sceďte a nakrájejte na malé kousky. Fazole opláchněte a sceďte.
Fáze 2 /8
Zahřejte hrnec a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená, než přidáte ingredience. Přidejte cibuli, česnek a červenou papriku a restujte 5 minut dozlatova.
Fáze 3 /8
Přidejte sušená rajčata, provensálské bylinky a oregano, promíchejte a vařte další minutu.
Fáze 4 /8
Nakonec přidejte fazole, nakrájená rajčata a vodu, osolte a opepřete dle chuti a důkladně promíchejte. Přiveďte k varu a nechte 15 minut vařit na mírném ohni.
Fáze 5 /8
Mezitím si připravte bramborovou kaši. Brambory opláchněte, oloupejte a nakrájejte na kousky. V hrnci vařte brambory ve velkém množství osolené vody asi 15 minut, dokud nezměknou.
Fáze 6 /8
Sceďte je a vraťte je do hrnce na velmi mírný oheň, přidejte mléko, máslo, sůl a pepř dle chuti a promíchejte.
Fáze 7 /8
Brambory rozmačkejte šťouchadlem na brambory, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Dejte stranou a uchovávejte v teple.
Fáze 8 /8
Propláchněte a nasekejte kadeřavou petrželku a vmíchejte ji do fazolového guláše. Přidejte citronovou kůru. Podávejte v jednotlivých miskách na bramborové kaši. Vychutnejte si horké.