Sardinky s marinádou chermoula
- Celková doba 18 min
- 15 min
Příprava - 3 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
12 Sardinky
1 trs Petržel
1 trs Koriandr
2 strou. Česnek
Kůra z konzervovaného citrónu
1 čl Mletý kmín
0.5 čl Uzená paprika
11 cl Olivový olej
Šťáva z poloviny limetky
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /6
Sardinky omyjte a vyndejte vnitřnosti. Potřete je olivovým olejem, osolte a opepřete.
Fáze 2 /6
Sardinky napíchejte na špejle.
Fáze 3 /6
Připravte si marinádu chermoula: Nasekejte petrželku, koriandr, česnek, citrónovou kůru a smíchejte vše s limetkovou šťávou, mletým kmínem, uzenou paprikou, olivovým olejem, solí a pepřem, aby se suroviny dobře propojily.
Fáze 4 /6
Do grilu OptiGrill vložte grilovací desky a nastavte přístroj na 180 °. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte sardinky na desku a grilujte je 3 minuty. V polovině grilování je otočte.
Fáze 5 /6
Zakapejte je marinádou chermoula.
Fáze 6 /6
Podávejte teplé.